Zavřít
Logo

Kvásek Ben

  • Kód produktu 32643

Skladem 2 ks na výdejním místě Zásilkovny už pozítří 22.5. na výdejním místě Zásilkovny už pozítří 22.5.
1 Kč/ks
 

Ahoj, jmenuji se kvásek Ben a jsem sušeny kvásek.

Co nejraději peču? 

…To je jasné – nadýchaný, voňavý chléb s křupavou kůrkou!
Ale abys věděl(a), nejsem vůbec vybíravý. Když mě správně probudíš kapkou vody a posypeš moukou, nadělám parádu i v dalších dobrotách:

  1. Kváskové bagety – tenké, lehké a s pořádným “křup”.

  2. Pizza jako z trattorie – díky mně má těsto jemné bublinky a chuť, která se jen tak neomrzí.

  3. Buchty a housky – ano, sladké i slané kynuté těsto umím nafouknout stejně dobře.

  4. Lívance & palačinky – lehce nakyslé tóny dodají snídani úplně nový šmrnc.

  5. Crackery & grissini – k sýru nebo hummusu? Stačí přidat bylinky a olivový olej.

A víš, co mám na pečení úplně nejradši?
Že každé těsto je malý experiment – drobná změna v hydrataci, teplotě nebo mouce a vznikne úplně jiný zázrak. S trochou péče ze mě jednou vyroste chléb s velkými oky, podruhé vláčná brioška. Prostě nikdy nuda!

Tak co, pustíme se do toho? Připrav si misku, vodu o pokojové teplotě a mouku – a já ti během pár hodin ukážu, co všechno dokáže sušený kvásek jménem Ben.

Rehydratace:
do uzavíratelné skleničky
5g kvásku
10g vody
nech mě odpočinout 30 minut

přidej 5g mouky a nech mě odpočívat 24h

po 24h přidej 10g mouky a 10g vody a nech mě odpočívat 18 - 24h

po 18h odeber 5g kvásku do nové skleničky a přidej 10g vody a 10g mouky a nech mě odpočívat 4-8h
postup ještě 1x - 2x zopakuj, poté už jsem připraven a můžeme začít péct :-)
(časy jsou orientační, záleží na teplotě, ve které zrovna jsem, čím tepleji, tím kratší doba)

Kdyby sis postupem nebyla jistá, mrkni na youtube, najdeš tam spoustu návodů na regydrataci :-)

Těším se, tvůj Ben <3

Jo a svůj nový kvásek si pojmenuje jak chceš, pochlub se pak fotkou mých nových kámošů :-)

Kód produktu: 32643